Skip to content

Beekenkamp ontwikkelt nieuwe “California aardbeien substraatbak” voor gotenteelt

De ontwikkelingen in California, USA gaan hard op het gebied van zacht fruit. Daar past de vraag naar een geschikte meermalige aardbeienteeltbak voor gotensystemen in California bij. Hierop heeft Beekenkamp gereageerd met een nieuwe aardbeien teeltbak “California aardbeien substraatbak”. 

De “California aardbeien substraatbak” van Beekenkamp is een stevige teeltbak van 1 meter die perfect op bekende gootsystemen past van onder andere Meteor Systems (GM 18-160) en Haygrove Ltd (Haygrove 16 / B200). Daarnaast past deze aardbei substraatbak ook perfect op een table top aardbeiteelt systeem welke in Europa veel wordt gebruikt.

Een goede sturing van aardbeiplanten door ruime inhoud van 18 liter
Met een volume van meer dan 18 liter is dit de ideale substraatbak om het gewas goed te kunnen sturen in water en voeding. Er kunnen 10 -14 aardbeiplanten per substraatbak geplant worden, afhankelijk van aardbeiras en planttijd.

Optimale drainage
Het bodempatroon en de draingaten van de California aardbeien substraatbak zijn zo ingedeeld dat het drainwater goed wordt weggevoerd en het drainwater gerecycled kan worden bij gebruik van water retour systemen. Dit levert direct voordelen op voor het milieu en daarnaast een besparing op kosten,  er kan met veel minder water en meststoffen worden geteeld.

California substraatbak verkrijgbaar in 2 varianten
De California substraatbak van Beekenkamp kan worden geleverd met trosondersteuning. Als de kweker gebruik maakt van trosbanden, is de substraatbak zonder trosondersteuning beter geschikt. De hoogte van de pootjes onder de substraatbak is 13,5 mm. De substraatbak is licht van gewicht en de slimme stevige constructie zorgt ervoor dat alle zijdes van de bak strak in vorm blijven als de substraatbak gevuld wordt.

Duurzaam hergebruik
Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt kunststof producten van duurzaam PP gerecycled materiaal geschikt voor jarenlang gebruik. Door het gebruik van materialen die gestoomd en gewassen kunnen worden, zijn de Beekenkamp substraatbakken elk seizoen opnieuw te gebruiken.

Wij kunnen deze California aardbeien substraatbak tegen een concurrerende prijs aanbieden, dus vraag direct naar een vrijblijvende offerte en een sample van de Beekenkamp – California aardbeien substraatbak met trosondersteuning (art. 7418) of zonder trosondersteuning (art. 7419).
California aardbeien substraatbak Beekenkamp7418 California aardbeien substraatbak

Alle specificaties op een rij :

  • Geschikt voor table top systemen
  • Materiaal: PP gerecycled materiaal

 

Back To Top