Skip to content

Beekenkamp Plants B.V. neemt Sunny® Osteospermum veredelingsprogramma over

MAASDIJK – De Deense kwekerij Sunny Grønnegyden ApS is sinds 1985 een succesvolle Osteospermum-veredelaar en marktleider. Al in 2017 heeft Beekenkamp Plants B.V. als veredelaar en producent van jonge planten alle verkoopactiviteiten van Sunny Holland overgenomen. Sunny Grønnegyden ApS draagt nu op 1 mei 2018 het gehele veredelingsprogramma over aan Beekenkamp Plants B.V.; een acquisitie die geheel past bij de ambities van dit bedrijf.

Sunny Grønnegyden ApS, gevestigd in Odense, Denemarken, is sinds 1985 een succesvolle Osteospermum-veredelaar en marktleider met de Sunny® rassen. Beekenkamp Plants B.V. heeft in 2017 reeds de verkoopactiviteiten van Sunny Holland B.V. overgenomen. Met Sunny Grønnegyden ApS is nu overeengekomen dat het bedrijf per 1 mei 2018 het gehele Osteospermum veredelingsprogramma overdraagt aan Beekenkamp Plants B.V. De veredeling vindt in het vervolg plaats bij Beekenkamp Plants B.V. in Nederland, terwijl een deel van de productie van moederplanten wordt gedaan in Ethiopië. Dankzij de uitstekende relatie met het Deense bedrijf Gartneriet 3Kanten A/S gaat de productie van onbeworteld stek ongewijzigd door in Vietnam. Gartneriet 3Kanten A/S blijft als partner van Beekenkamp Plants B.V. zowel stek als Sunny® Osteospermum eindproducten afzetten op de Scandinavische markt.

Sunny-eigenaren Niels Larsen en Bjarne Nyholm Larsen tonen zich tevreden met de overeenkomst: “Door onze samenwerking met Beekenkamp Plants sluit Sunny® Osteospermum perfect aan bij dit toegewijde familiebedrijf in Maasdijk. Wij zijn ervan overtuigd dat Beekenkamp Plants ons veredelingsprogramma succesvol kan voortzetten.”

Jesper Skjellerup Slot, Gartneriet 3Kanten vult aan: “Beekenkamp Plants is de juiste partner voor ons. We hebben goede afspraken kunnen maken over een intensieve samenwerking, waardoor Sunny® Osteospermum voor ons tevens het belangrijkste product blijft.”

Directeur Marc Driessen van Beekenkamp Plants B.V.: “De eigen veredeling is belangrijk voor de toekomst van Beekenkamp Plants en Sunny® Osteospermum is een sterk merk dat past binnen onze ambities. Wij zijn verheugd dat onze nauwe samenwerking met Gartneriet 3Kanten doorgaat, waardoor een betrouwbare input van kennis en de continuïteit van de verkoop in Scandinavië wordt gewaarborgd.”

Back To Top