Skip to content

Beekenkamp Plants blijft investeren in de vollegrondgewassen

De perslijn die afgelopen week is geïnstalleerd bij Beekenkamp Plants is één van de nieuwste in zijn soort, de Pottenpers PP24. Deze installatie is zeer geschikt voor de efficiënte productie van perspotten met een uitstekende kwaliteit. Met deze nieuwe perslijn produceert Beekenkamp Plants perspotten met perfecte groei-eigenschappen en een capaciteit van wel 650 kisten per uur.

In week 32 is er begonnen met het afbreken van de oude perslijn op de productielocatie in Maasdijk. Deze locatie heeft een oppervlakte van 4 hectare. In week 33 en 34 is er hard gewerkt aan de installatie van de nieuwe perslijn door de technische dienst van Beekenkamp en de monteurs van Flier Systems. In week 35 is er voor het eerst proef gedraaid en in week 36 is de nieuwe perslijn officieel in gebruik genomen.

De nieuwe perslijn biedt vele voordelen voor Beekenkamp Plants en de kwekers. Doordat de PP24 de kisten mechanisch opentrekt worden de kisten optimaal gevuld met minimale uitdroging als resultaat. Op deze manier produceert Beekenkamp Plants perspotten die uniform, sterk en luchtig zijn. Een must voor de toekomst om in te spelen op de vraag van de klant naar potten voor vollegrondgewassen van steeds hogere kwaliteit.

Daarnaast levert de automatische overzetdooswissel veel gebruikersgemak op. Hierdoor kan er snel van potmaat gewisseld worden wat voor veel efficiëntie binnen het bedrijf zorgt. Een laag geluidsniveau en eenvoudige bediening via een touchscreen zijn bijkomende voordelen van de nieuwe perslijn.

De tuinbouwsector blijft groeien en automatisering wordt steeds belangrijker. Beekenkamp Plants blijft investeren in automatisering voor de vollegrondgewassen. Iedere dag wordt er met hartstocht en ambitie gewerkt om samen het beste resultaat neer te zetten. “Growing for the future.”

Back To Top