Beekenkamp

Beekenkamp: samen voor het beste resultaat

Drie werkgebieden, drie expertises, drie bedrijven die gezamenlijk hun krachten bundelen.
Dat is de Beekenkamp groep. Een familiebedrijf bestaande uit Beekenkamp Plants - Vegetables & Ornamentals - , Beekenkamp Verpakkingen en Deliflor Chrysanten.

Sinds de oprichting in 1951 is de groep uitgegroeid tot een bedrijf met 2200 medewerkers wereldwijd, een productie van meer dan 1,7 miljard jonge planten per jaar en een totaal areaal aan kassen van bijna 80 hectare.

Beekenkamp Plants - ornamentals

Beekenkamp Plants B.V. is specialist in de opkweek en levering van zowel jonge groenteplanten als pot- en tuinplanten van zeer hoge kwaliteit. In lijn van dit specialisme zijn de activiteiten van Beekenkamp Plants dan ook verdeeld in twee productgroepen: jonge groenteplanten (vegetables) en jonge pot- en tuinplanten (ornamentals).

Beekenkamp Plants B.V. is veredelaar en vermeerderaar van pot- en tuinplanten. Het bedrijf is marktleider in Begonia elatior, Cyclamen, Dahlia en Platycodon en is toonaangevend in veel andere gewassen. Beekenkamp Plants - ornamentals heeft een wereldwijde afzet van ongeveer 350 miljoen planten per jaar en onderscheidt zich door hoge kwaliteit, een zeer breed aanbod aan gewassen en hoogstaande teelttechnische kennis.

Opkweek & beworteling van jonge planten
Beekenkamp Plants - ornamentals produceert jonge planten op basis van zaad, stek en weefselkweek. Per gewas of ras wordt het meest passende uitgangsmateriaal gekozen om zo de beste kwaliteit jonge planten te kunnen garanderen. De zaden worden ingekocht en stekken worden door Beekenkamp zelf geproduceerd op buitenlandse locaties. Daarbij zijn de hygiëne-eisen hoog. Dat is ook de reden waarom alle moederplanten los van de grond geteeld worden in pumus of hoogwaardige potgrond.

Voor de Europese markt wordt het plantmateriaal beworteld in Maasdijk en Amstelveen. Daarnaast werken we voor een aantal gewassen samen met gespecialiseerde bedrijven. Ook onbeworteld stekmateriaal behoort tot de mogelijkheden van Beekenkamp Plants - ornamentals.

Veredeling
Op het gebied van veredeling is Beekenkamp Plants - ornamentals actief binnen grote gewassen, zoals Begonia, Aster, Cyclamen, Celosia, Potchrysant, Poinsettia en Impatiens NG. Deze selectie breidt zich steeds verder uit. Bekende series van Beekenkamp zijn Miniwella (de gefranjerde, belvormige Cyclaam), Waterfalls (kleurrijke en bloeirijke hangbegonia) en Odyssey (een serie Impatiens NG, beschikbaar in vele kleuren). Ook de Ecostar Poinsettia’s nemen een unieke marktpositie in: zij zijn bij een lage temperatuur te telen en hebben een perfecte plantvorm. De veredeling van Impatiens NG en Poinsettia is een samenwerkingsverband van Beekenkamp en Agriom BV. Daarnaast heeft Beekenkamp partnerships met verschillende gerenommeerde veredelaars.

Promotie gericht op de consument
Beekenkamp Plants - ornamentals ontwikkelt in nauwe samenwerking met kwekersgroepen ook promotieprogramma’s voor haar belangrijkste producten. Deze activiteiten zijn primair gericht op het creëren van toegevoegde waarde voor de consument. Voor andere productgroepen biedt Beekenkamp kwekers ondersteuning bij hun promotieactiviteiten.

www.beekenkamp.nl/ornamentals