Beekenkamp

Beekenkamp: samen voor het beste resultaat

Drie werkgebieden, drie expertises, drie bedrijven die gezamenlijk hun krachten bundelen.
Dat is de Beekenkamp groep. Een familiebedrijf bestaande uit Beekenkamp Plants - Vegetables & Ornamentals - , Beekenkamp Verpakkingen en Deliflor Chrysanten.

Sinds de oprichting in 1951 is de groep uitgegroeid tot een bedrijf met 2200 medewerkers wereldwijd, een productie van meer dan 1,7 miljard jonge planten per jaar en een totaal areaal aan kassen van bijna 80 hectare.

Beekenkamp Plants - vegetables

Beekenkamp Plants B.V. is specialist in de opkweek en levering van zowel jonge groenteplanten als pot- en tuinplanten van zeer hoge kwaliteit. In lijn van dit specialisme zijn de activiteiten van Beekenkamp Plants dan ook verdeeld in twee productgroepen: jonge groenteplanten (vegetables) en jonge pot- en tuinplanten (ornamentals).

Beekenkamp Plants B.V. richt zich al meer dan 60 jaar uitsluitend op de opkweek en verkoop van jonge groenteplanten in perskluiten, trays en steenwol. Meer dan 550 miljoen jonge planten van wel 1500 verschillende blad-, kool- en vruchtgewassen vinden jaarlijks via Beekenkamp hun weg naar professionele glas- en vollegrondskwekers in Europa. Het bedrijf staat voor ziektevrije, stevige planten met een goed ontwikkeld wortelgestel.

Blad- en koolgewassen: uniforme partijen in diverse potsoorten
Om uniforme partijen te leveren, werkt Beekenkamp uitsluitend met de beste kwaliteit zaden en potgrond. Afhankelijk van de plantmachine heeft men bij Beekenkamp de keus uit verschillende potsoorten. Perskluiten worden in potmaten van 3 tot 8 cm geleverd en knol- en koolplanten worden tevens geleverd in onze 315-gaats BeeMatic tray met geperste plug of een 260-gaats tray met een losgevulde plug.

Vruchtgewassen: moderne entafdeling met veel mogelijkheden
Beekenkamp Plants - vegetables beschikt voor de vruchtgewassen over een eigen entafdeling die is uitgerust met de nieuwste technieken om een constante hoge kwaliteit te kunnen garanderen. Of het nu gaat om geënte of ongeënte planten, enkele kop, dubbele kop, één of meerdere planten per pot, grond-, kokos- of steenwolpot; het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

Het assortiment:
• Het assortiment vruchtgewassen bestaat uit aubergine, courgette, komkommer, paprika, peper en tomaat.
• Het assortiment bladgewassen bestaat o.a. uit: verschillende soorten sla, andijvie, Radicchio Rosso, groenlof, verschillende soorten selderij, peterselie en kruiden.
• Het assortiment koolgewassen bestaat o.a. uit bloemkool, broccoli, witte kool, savooienkool, rodekool, spitskool, boerenkool, koolrabi, koolraap en Chinese kool.

www.beekenkamp.nl/vegetables