Beekenkamp

Beekenkamp: samen voor het beste resultaat

Drie werkgebieden, drie expertises, drie bedrijven die gezamenlijk hun krachten bundelen.
Dat is de Beekenkamp groep. Een familiebedrijf bestaande uit Beekenkamp Plants - Vegetables & Ornamentals - , Beekenkamp Verpakkingen en Deliflor Chrysanten.

Sinds de oprichting in 1951 is de groep uitgegroeid tot een bedrijf met 2200 medewerkers wereldwijd, een productie van meer dan 1,7 miljard jonge planten per jaar en een totaal areaal aan kassen van bijna 80 hectare.

Beekenkamp Verpakkingen

Al meer dan 30 jaar is Beekenkamp Verpakkingen leverancier van kunststof producten van hoogwaardige kwaliteit. Het bedrijf is gespecialiseerd in spuitgietproducten. Het assortiment bestaat onder andere uit kunststof kratten en palletboxen, substraatbakken, kunststof trays en spuitgietproducten op maat.

Europese productie
Beekenkamp Verpakkingen beschikt over meer dan 70 eigen matrijzen en meer dan 100 verschillende productvormen. Jaarlijks wordt meer dan 4.000 ton materiaal verwerkt tot kunststof kratten en bakken. Deze productie vindt plaats op diverse locaties in Europa en wordt aangestuurd vanuit het hoofdkantoor in Maasdijk, waar zich de afdelingen productontwikkeling, verkoop en transport bevinden. De onderscheidende kenmerken van Beekenkamp Verpakkingen zijn vakkennis, prijs/kwaliteitverhouding en productontwikkeling op maat. 

Expertise in tuinbouwproducten
Beekenkamp Verpakkingen heeft veel expertise in producten voor de tuinbouwsector. Het bedrijf maakt onder andere kweekplantenbakken en stekbakken voor jonge sier-, fruit- en groenteplanten, substraatbakken, opkweek- en zaaiplugtrays voor sierteelt, zachtfruit en groentegewassen en exportkratten, broeibakken en trays voor bloembollen.

Logistieke oplossingen
Maar ook buiten de tuinbouw biedt Beekenkamp Verpakkingen complete logistieke oplossingen in de vorm van vouwkratten, transportkratten, nestbare en keerstapelbare kratten en palletboxen. Ideaal voor efficiënte opslag en transport. Een van de meest innovatieve oplossingen is de QuickFold, de snelst uitklapbare krat ter wereld.

Productontwikkeling op maat
De afdeling productontwikkeling biedt een professionele ondersteuning bij de ontwikkeling van innovatieve spuitgietproducten. Na inventarisatie van wensen en eisen volgt een 3D ontwerp. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste software en technieken. Vervolgens kan een prototype worden gemaakt. Materiaal, productvorm en wijze van fabricage spelen een belangrijke rol tijdens het ontwikkelingsproces.

www.beekenkampverpakkingen.nl