Skip to content

Noord-Amerika: Beekenkamp tekent overeenkomst met SlijkermanKalanchoe

Beekenkamp Plants en SlijkermanKalanchoë hebben ingestemd met een samenwerking die onmiddellijk van kracht is voor de Noord-Amerikaanse markt. SlijkermanKalanchoë, een familiebedrijf, is gespecialiseerd in de veredeling en productie van enkelbloemige en dubbelbloemige Kalanchoë.

Beekenkamp Plants biedt de volledige lijn van de opgepotte SlijkermanKalanchoë exclusief aan op de Noord-Amerikaanse markt. De productie zal worden gestart op de Beekenkamp locatie in Oeganda in combinatie met de Begonia-productie. Voor het seizoen 2019-2020 is de productie nog beschikbaar van de locatie Slijkerman in Kenia.

Zowel de enkele als de dubbele bloemen Diamond-serie zijn uniform in groeiwijze en bloei en vereisen minimale PGR. De Serenity-serie biedt 15 kleuren die volledig uniform zijn als gevolg van veredelen met genetische mutatie. De veredeling richt zich op unieke kleuren, bloemgrootte en houdbaarheid.

Met deze uitbreiding versterkt Beekenkamp Plants zijn positie als leverancier van kamerplanten op de Noord-Amerikaanse markt.

Marc Driessen, directeur van Beekenkamp Plants Ornamentals, zegt over de toevoeging: “Ik ben erg enthousiast over onze samenwerking met SlijkermanKalanchoë. Het toevoegen van deze unieke lijn van Kalanchoë komt ten goede aan onze telers in Noord-Amerika om toegang te krijgen tot meer genetica uit een betrouwbare bevoorradingsketen. Daarnaast kunnen onze kweker-klanten hun retailklanten een bewezen nieuwe genetica en toekomstige noviteiten aanbieden.”

Stefan Slijkerman, eigenaar van SlijkermanKalanchoë, zegt over de samenwerking: “Ik ben erg trots op de behaalde innovatieve resultaten als gevolg van onze inzet voor intensieve Kalanchoë veredeling in het afgelopen decennium. We zien Beekenkamp Plants als een betrouwbare partner voor het grondgebied van Noord-Amerika met een breed netwerk. We kijken ernaar uit om samen te werken om telers in staat te stellen om toegang te krijgen tot onze sterke genetica. ”

Back To Top