Ga naar hoofdinhoud

LABELLA® DAHLIA

Bij LaBella's past de slogan ‘From big to small, we have it all’ als geen ander. LaBella® dahlia’s zijn er in alle soorten en maten: piccolo, medio, grande en maggiore. De piccolo is de meest compacte van het stel. Deze wordt opgevolgd door de medio en de grande series. Nieuw in ons assortiment is LaBella® maggiore, dit is, zoals de naam al zegt, de serie met de grootste planten van de reeks. Naast de keuze in maten, is er ook een breed scala aan kleuren beschikbaar. Extra bijzonder zijn de zogenaamde ‘fun-kleuren’. De uitgebreide LaBella® dahlia-collectie fleurt iedere balkon, terras en patio op!

HET UNIEKE KARAKTER VAN LABELLA® DAHLIA

Verkrijgbaar in de maten Piccolo, Medio, Grande en Maggiore
Veel bloemblaadjes vormen prachtige bloemen
Geschikt voor de volle grond of pot in tuin op terras en patio
Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
Extravagante ‘Fun-kleuren’

Alles wat u moet weten over dahlia

Welke soorten en maten dahlia’s zijn er beschikbaar?

“From big to small, we have it all”. De LaBella® dahlia’s zijn er in verschillende maten. De Piccolo planten zijn het kleinst en verkrijgbaar in 9 cm potjes. Daarna volgt Medio, deze planten worden vaak geleverd in 12 of 13 cm potten. De LaBella® Grande dahlia’s worden in 15 cm potten verkocht. Nieuw in de collectie is de dahlia Maggiore. De aanzienlijk grote planten van deze serie  zijn verkrijgbaar in een 19 cm pot of groter. LaBella® dahlia’s zijn er in veel verschillende kleuren. Erg populair zijn de bijzondere Fun-kleuren.

Mogen dahlia’s in de zon staan of geven ze voorkeur aan een plek in de schaduw?

Dahlia’s zijn gek op zon. De grond moet wel goed vochtig blijven. Dahlia’s kunnen mooi met elkaar gemixt worden in een grote plantenbak of pot. Om de ontwikkeling van nieuwe bloemen te bevorderen dient u de uitgebloeide te verwijderen.

Hoe vaak geef ik dahlia’s water?

Dat is uiteraard afhankelijk van het weer. Dahlia’s houden van een vochtige ondergrond en mogen dus niet droogstaan.

Moet ik dahlia’s extra plantvoeding geven?

Nee, dat is in principe niet nodig. U kunt in het begin, indien u de plant overpoot, wel wat organische mest toevoegen. Een belangrijke tip: hoe meer (uitgebloeide) bloemen u eruit knipt, hoe mooier de plant zal bloeien en hoe meer ze gaat nieuwe knoppen aanmaken.

Wanneer kan ik dahlia’s kopen?

Dahlia’s zijn verkrijgbaar vanaf eind april. De planten zijn koudegevoelig en kunnen het beste pas na de laatste vorst worden buiten gezet. Dahlia’s bloeien dan onophoudelijk door tot aan het najaar. 

Volg ons op Social Media voor meer inspiratie, planten nieuws en informatie over Beekenkamp Plants.

Zie hieronder de flyer!

Meer weten over LaBella dahlia?

Neem contact op via onderstaand formulier

  • Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens en zullen dit maximaal een jaar bewaren.
Back To Top