skip to Main Content

Laat u inspireren!

Beekenkamp is - naast een jonge planten producent - ook veredelaar. Met onze eigen genetica willen wij de gehele keten - dus kweker, retail én consument inspireren. Wij werken volgens de hoogst haalbare hygiëne protocollen, zijn vooruitstrevend op het gebied van biologische bestrijding, maken gebruik van LED cellen en hergebruiken regenwater. Via deze pagina houden we u graag op de hoogte van onze nieuwste ontwikkelingen!

Emissieproof met de Opticlear Diamond

Beekenkamp recirculeert het gietwater voor de jonge planten voor 100%. Als de EC voor de ene teelt te hoog wordt, gaat een deel van het water naar een teelt dat een hogere EC kan gebruiken.

Voor het afbreken van gewasbeschermingsmiddelen en remmiddelen bleek UV-licht in combinatie met H202 onvoldoende. Volledige ontsmetting en verwijdering van residuen van gewasbeschermingsmiddelen wordt bereikt met de OPTICLEAR DIAMOND. Daarmee voldoen wij aan de emissie-eisen en de toenemende kwaliteitseisen van klanten.

LED cellen

Een aantal jaar geleden is Beekenkamp gestart met het ontwikkelen van LED cellen. Certhon en Beekenkamp hebben om de tafel gezeten om te bespreken hoe zij LED kunnen gebruiken bij de opkweek van zowel sier als vrucht gewassen. Vorig jaar zijn er 8 klimaat cellen geleverd waarin we heel flexibel zijn in het sturen van het klimaat. In de cellen maken we gebruik van watergekoelde LED lampen. Het water stroomt door de lampen heen waardoor de warmte direct wordt afgevoerd. Het water dat vrijkomt in dit proces is verwaarloosbaar.

Campanula Campala

Campanula Campala is een veelzijdig te gebruiken vaste plant. Campala is geschikt als kamerplant en vanaf mei ook als terrasplant. Kenmerkend zijn de sprekende donkerblauwe bloemen, dit maakt hem echt tot een trendy product. Hij bloeit ongeveer 6 weken zeer rijk en is zeer geschikt als soloplant.

TomTato

Na jaren van onderzoek komt in het voorjaar van 2015 de eerste TomTato® op de markt in Nederland. Een plant waaraan heel veel zoete cherrytomaten komen en lekkere, vastkokende aardappels met een gele schil.

De showtuin

Ieder jaar zetten wij planten op in onze eigen showtuin. Dit doen wij om eigen testen te kunnen doen naar de houdbaarheid van de planten, maar ook om de gehele keten te inspireren met een groot gedeelte van ons assortiment.

Volg ons op Social Media voor meer inspiratie, planten nieuws en informatie over Beekenkamp Plants.

CONTACTFORMULIER
  • Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens en zullen dit maximaal een jaar bewaren.
Back To Top