Ga naar hoofdinhoud

Kunststof kweekbak voor insecten

Beekenkamp Verpakkingen heeft insecten teeltbakken ontwikkeld voor de productie van dierlijk eiwit. De groeiende wereldbevolking vraagt steeds meer dierlijk eiwit. Insecten vormen naast de gangbare veehouderij een aantrekkelijke aanvullende bron. Insecten zetten bovendien hun voedsel tien keer efficiënter in eiwit om dan rundvee. 10 kg voer levert slechts 1 kg rundvlees maar insecten zetten 10 kg om tot wel 9 kg insectenvlees.

Insecten produceren minder mest en daarnaast stoten ze minder CO2 en andere broeikasgassen uit. Ook verbruiken ze tot wel 1000x minder water en nemen ze minder ruimte in. De meelwormenteelt, en ook andere insectenteelten zijn nog zeer jong, maar erg innovatief en toekomstgericht.

Bestel direct deze insectenbakken

Insecten teeltbak: voedselveilig & machineproof

De bakken worden vervaardigd van voedselveilig gekeurd Polypropyleen materiaal. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen met hoge temperaturen gereinigd worden.

Het open karakter van de hoek kolommen zorgt ervoor dat de kweekbakken beter te reinigen zijn. Daarnaast hebben de insecten kweekbakken een uniek vormgegeven lange zijkant die samen met de nieuwe gladde bodem zorgt voor een verbeterde luchtstroom tussen de bakken. Samen met specialisten op het gebied van automatisering is gekeken naar het zo efficiënt mogelijk automatisch verwerken van deze nieuwe kweekbakken. Mede door voldoende stijfheid in de hoeken in combinatie met voldoende aangrijpingsmogelijkheden zijn de kweekbakken zeer geschikt voor automatisch stapelen, afstapelen en wassen. Bekijk hier alle specificaties. 

Insectenbak van de toekomst

Vision-techniek maakt het mogelijk om machines, zoals robots ‘ogen’ te geven en hun omgeving te herkennen. Robots kunnen daardoor de positionering van producten herkennen en deze daardoor oppakken en verplaatsen. De blauwe kleur zorgt voor een beter contrast, wat het gemakkelijker maakt om eventuele vision-technieken toe te passen.

Insecten kweekbak

Art. 6206 en 6207

  • Optimaal klimaat
  • Betere luchtdoorlating door opengewerkte hoeken
  • Goed stapelbaar
  • Beter te reinigen
  • Bruikbaar voor o.a. meelwormen, black soldier fly (BSF), buffalowormen, krekels en vliegen
  • Afmeting: 145 mm of 190 mm
Insecten kweekbak

Informatie & brochure Insectenbakken

Heeft u interesse in onze insecten kweekbakken of bent op zoek naar een eigen unieke op maat gemaakte kunststof bak voor uw insectenteelt? Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technisch tekenen, kan ons team nieuwe producten in een korte periode realiseren.
Insecten opkweek
Back To Top