Skip to content

Be Beekenkamp – Joost van Dijk is trots op de nieuwe 4G scanners

Joost van Dijk is 5 jaar werkzaam binnen Beekenkamp Plants Ornamentals en is verantwoordelijk voor het productieproces. Vandaag vertelde Joost trots over de nieuwe 4G scanners. 

Na een succesvolle testperiode werkt Beekenkamp Plants Ornamentals nu met nieuwe 4G scanners. Deze scanners vervangen de ouderwetse scanners en zorgen voor inzicht, efficiëntie en minder fouten.
Om de verschillen en de voordelen toe te lichten, is een stukje uitleg nodig. De klant bestelt bijvoorbeeld 4.500 begonia’s en wil die op dag 3 in week 24 geleverd hebben. Ons ERP systeem berekent automatisch de steek, sorteer en omrij dag. Deze data worden vastgelegd in het systeem. Alle trays met jonge planten zijn voorzien van een barcode. De barcodes worden gescand bij iedere actie. Hierdoor zijn de stappen van iedere tray bekend en inzichtelijk.

“De nieuwe 4G scanners maken het gehele systeem zuiverder en zorgen voor een hogere betrouwbaarheid naar de klant toe” aldus Joost van Dijk.

Het grootste voordeel van deze 4G scanner is dat deze draadloos en live is. Hij is dus te gebruiken op alle Beekenkamp locaties en zelfs in externe kassen die gehuurd worden. Deze slimme scanner koppelt live de gescande gegevens met de gegevens uit het systeem en ziet daarom snel als er een partij niet goed lijkt te gaan. De productiemedewerker krijgt direct een melding van het systeem: “let op: deze partij had gisteren gestoken moeten worden, maar dit is nog niet gebeurd”. Dit kan direct worden gecontroleerd en waar nodig worden opgelost. Daarnaast zorgen deze scanners voor een directe print opdracht naar de nieuwe zaailijnen. Voorheen moest er worden ingelogd in het systeem, de partij werd handmatig gezocht en naar de printer gestuurd. Nu gaat dat direct via de barcode naar de printer. Ook dit gaat dus sneller, efficiënter en is minder foutgevoelig.

Back To Top