Skip to content

Een betrouwbaar product.

Vooruitstrevend

Innovatie op het gebied van hergebruik en ontsmetting van water, logistieke processen en warmte, licht- en CO2 gebruik staan centraal bij de productielocaties van Beekenkamp. Met in Nederland ruim 40ha moderne kassen realiseren wij de hoogst haalbare kwaliteit van jonge plantmateriaal.

Strikte hygiëne

Strikte hygiënemaatregelen gelden niet alleen in onze opkweekkassen, maar ook voor het personeel, het fust en de vrachtwagens. Onze kwaliteitscontroleurs checken dagelijks alle processen en in het laboratorium toetsen we ons jonge plantmateriaal op gezondheid en kwaliteit.

Kwaliteit van werken

Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis opgebouwd om de allerbeste kwaliteit jonge planten op te kweken. Een goed begin van de teelt is de basis van een hoogwaardig eindproduct voor o.a. tomaten, paprika en bladgewassen.

Ontdek het hier

De beste veredeling

In samenwerking met kwekers, groothandel, retail en partners in de keten werken onze veredelaars dagelijks aan nieuwe robuuste rassen voor o.a. Poinsettia, Begonia, Dahlia, Celosia, Lavandula en Campanula. Van teeltverbeteringen tot unieke producten zoals onze Begonia Evi en de bekende Astro.

Ontdek het hier

Emissieproof met de Opticlear Diamond

Beekenkamp recirculeert het gietwater voor de jonge planten voor 100%. Als de EC voor de ene teelt te hoog wordt, gaat een deel van het water naar een teelt dat een hogere EC kan gebruiken.

Voor het afbreken van gewasbeschermingsmiddelen en remmiddelen bleek UV-licht in combinatie met H202 onvoldoende. Volledige ontsmetting en verwijdering van residuen van gewasbeschermingsmiddelen wordt bereikt met de OPTICLEAR DIAMOND. Daarmee voldoen wij aan de emissie-eisen en de toenemende kwaliteitseisen van klanten.

LED cellen

Een aantal jaar geleden is Beekenkamp gestart met het ontwikkelen van LED cellen. Certhon en Beekenkamp hebben om de tafel gezeten om te bespreken hoe zij LED kunnen gebruiken bij de opkweek van zowel sier als vrucht gewassen. Vorig jaar zijn er 8 klimaat cellen geleverd waarin we heel flexibel zijn in het sturen van het klimaat. In de cellen maken we gebruik van watergekoelde LED lampen. Het water stroomt door de lampen heen waardoor de warmte direct wordt afgevoerd. Het water dat vrijkomt in dit proces is verwaarloosbaar.

De juiste certificering

Beekenkamp Plants BV is ISO-9001, GSPP, SKAL, MPS-GAP, MPS-SQ en ETI gecertificeerd en aangesloten bij de brancheorganisatie Plantum NL.

Bekijk al onze certificaten van onze Beekenkamp bedrijven en locaties
Back To Top