Skip to content

Be Beekenkamp – Marloes van der Eijk is trots op de duurzame producten van Beekenkamp Verpakkingen die wereldwijd en in veel verschillende branches worden gebruikt

Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt kunststof producten voor de tuinbouwsector. Van aardbeienbakken tot transportbakken en van bloembollen broeibakken tot de nieuwe insecten teeltbakken. Jaarlijks produceren en versturen zij meer dan 3 miljoen producten en teeltsystemen over de hele wereld.

Op het kantoor in Maasdijk worden de ontwerpen bedacht en uitgewerkt. Door de jaren heen heeft Beekenkamp Verpakkingen een waardevolle relatie opgebouwd met Didak Injection. Deze spuitgietfabriek in Grobbendonk België produceert al 25 jaar lang onze producten. Marloes is – samen met haar collega’s van de binnendienst – verantwoordelijk voor de afwikkeling van het hele orderproces. Zij zorgen dat offertes worden omgezet in orders, kopen grondstoffen in, maken een productieplanning en zorgen ervoor dat alle bestelde producten op tijd bij de klant zijn. Een continu proces waarbij geen dag hetzelfde is.

Het nieuwste product dat Beekenkamp Verpakkingen heeft ontwikkeld is een insecten teeltbak voor de productie van dierlijk eiwit. Door de groeiende wereldbevolking stijgt de vraag naar dierlijk eiwit. Daar speelt Beekenkamp Verpakkingen op in. Insecten zetten hun voedsel tien keer efficiënter in eiwit om dan rundvee. Insecten produceren minder mest en daarnaast stoten ze minder CO2 en andere broeikasgassen uit. Ook verbruiken ze tot wel 1000x minder water en nemen ze minder ruimte in. Een duurzame oplossing dus!

Beekenkamp Verpakkingen is overigens duurzaam in de productie van alle verpakkingen. 85% van de vervaardigde producten worden gemaakt van gerecyclede grondstoffen. Daarnaast worden kapotte en oude bakken retour genomen en gerecycled voor hergebruik.

“In de tuinbouw zijn onze gele kweekplantenbakken erg bekend. Dit is maar een klein gedeelte van wat wij bij Beekenkamp Verpakkingen doen. Alle andere markten die wij bedienen, maken het werk alleen nog maar interessanter. Dagelijks leveren wij producten die andere bedrijven verder helpen in de optimalisatie van hun processen. Het geeft een goed gevoel om daar een steentje aan bij te dragen” aldus Marloes.

Toevallig zijn wij op zoek naar versterking in het binnendienst team. Ben jij een enthousiast persoon met een commerciële drive en een oplossings- en klantgerichte mindset? Bekijk dan de vacature: https://www.beekenkamp.nl/job/commercieel-medewerker-binnendienst-2/

Back To Top