Skip to content

Be Beekenkamp – Geert Peters is trots op alle teamplayers van Beekenkamp Plants

Geert Peters is twee jaar geleden begonnen als Product medewerker en is in twee jaar gegroeid naar Product Specialist voor de afdeling Product Management. Beekenkamp Plants is een veredelingsbedrijf. Dat houdt in dat er nieuwe en verbeterde rassen ontwikkeld worden middels veredeling; het kruisen van planten. Niet alleen de mooiste, maar juist de beste planten komen uiteindelijk in de winkelschappen wereldwijd te staan.

“En die beste planten, die selecteren wij!” vertelt Geert enthousiast. Uit het veredelingsproces komen nieuwe rassen. Die rassen moeten aan allerlei kwaliteitseisen voldoen zodat de kweker, de handel én de consument uiteindelijk het beste product krijgt. Het kan wel 6 jaar duren voordat een plant commercieel wordt. “De plant moet verschillende fases doorstaan voordat we écht overtuigd zijn dat een ras beter is dan wat al op de markt beschikbaar is” vertelt Geert.

Simpel gezegd wordt een plant eerst 3 jaar door de veredelaars getest. De selectie aan planten die hier goed doorheen is gekomen, komen bij de product specialisten. Zij testen de plant (afhankelijk van het soort) nog eens 3 jaar. Elk jaar zijn de testen uitgebreider. Gemiddeld worden ongeveer 0.5 tot 2% van planten die vanuit de veredelingsafdeling komen commercieel. Dit verschilt heel erg per gewas!

Er wordt getest op kleur, vorm en bladbehoud, maar bijvoorbeeld ook op resistentie voor schimmels en insecten. We testen daarnaast op de houdbaarheid tijdens het transport en we testen hoe de plant het in de schappen van de winkel doet. Ook komen de nieuwe planten in onze Nederlandse showtuin te staan waar wij beoordelen of de consument er uiteindelijk voldoende plezier aan heeft. Dit testen wij ook in andere klimaten en dus in andere landen.

In de korte tijd dat Geert werkzaam is bij Beekenkamp Plants heeft hij al veel bereikt. Hij gaat ongeveer 1 keer in de 3 maanden naar Amerika en Canada om daar proeven te beoordelen. “Om als 24-jarige naar Amerika te mogen reizen is natuurlijk fantastisch! Door het zien van onze soorten in verschillende klimaten, kan ik een goed advies geven aan de verkoop afdeling. Voor hen is het noodzakelijk om te weten welke rassen interessant zijn voor bepaalde werelddelen. Ik ben trots op de samenwerking tussen de verschillende afdelingen. Doordat we regelmatig contact hebben met de afdeling Planning, Productie, Sales, Marketing en Product Management, ontwikkelen we samen het beste plantmateriaal voor de hele keten”, aldus Geert.

Back To Top