Skip to content

Beekenkamp Plants introduceert duurzame 60-gaats BKX-tray

Duurzaamheid is belangrijk voor Beekenkamp Plants. Deze week verlaten de eerste 60-gaats BKX-trays voor stekproducten het bedrijf. Op deze manier wordt er ingespeeld op de steeds groter wordende behoefte van de klant om te transformeren naar een duurzamer teeltproces. Beekenkamp Plants stapt over van een eenmalige plastic tray naar de meermalige BKX-tray: een innovatieve, herbruikbare tray die in samenwerking met Beekenkamp Verpakkingen ontwikkeld is.

In 2019 lanceerde Beekenkamp Plants de BKX-tray voor zaadproducten. Na de positieve proeven met deze tray en de behoefte van het bedrijf om te blijven innoveren op het gebied van duurzaamheid, is er grondig onderzoek gedaan naar aanvullende BKX-trays om ook de stekproducten in te leveren. De 60-gaats BKX-tray wordt nu als eerste commercieel gemaakt.

De gedachte achter de stek BKX-tray is hetzelfde als de zaad BKX-tray: ze kunnen hergebruikt worden en leveren daarom een positieve bijdrage aan een beter milieu. Elke tray heeft een unieke RFID-tag, zodat Beekenkamp Plants precies weet welke tray naar welke klant is gestuurd. Zo kan het bedrijf monitoren dat alle trays weer terugkomen waardoor een duurzamer teeltproces gewaarborgd wordt voor zowel de kweker als voor de gehele keten. Vanaf deze week zal de 60-gaats BKX-tray gebruikt worden voor de outdoor Begonia’s, Helianthus en Pericallis.

De belangrijkste voordelen van de BKX-stek tray zijn:

  • Uitermate geschikt voor automatisch oppotten
  • Langere levensduur
  • Perfecte uithaalbaarheid
  • Reduceren van milieubelasting
  • Bewezen voordeel BKX-tray

Beekenkamp Plants zal doorgaan op de ingezette weg van duurzaamheid. Na de 60-gaats BKX-tray zal ook de 84-gaats en 128-gaats BKX-tray aan het assortiment toegevoegd gaan worden. Deze trays worden ontwikkeld voor stekproducten en diverse zaadproducten waaronder Cyclamen. Begin 2022 zullen er proeven gedaan worden met deze nieuwe trays.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de marketingafdeling via marketing@beekenkamp.nl

Back To Top