Skip to content

Een goed begin van 2022 voor de Beekenkamp Group

MAASDIJK – In februari 2021 is de eerste paal van het Research and Development Center van het familie bedrijf Beekenkamp Group geslagen. Sinds januari 2022 is het Research and Development Center volop in gebruik door onder andere de afdelingen Veredeling en Onderzoek om te bouwen aan een innovatieve toekomst.

Het team en resultaat
Erik van Velden, Projectleider vanuit de Beekenkamp Group, zegt dat hij met trots terug kijkt op het proces van de afgelopen 2 jaar. Er is regelmaat en structuur aangebracht door alle betrokken aannemers, het project team en collega’s. Zoals hij zelf zegt: “Er is meervoud tot eenvoud gecreëerd en daar ben ik ontzettend trots op.”

Guido ’t Hart, Bedrijfsleider Breeding, vertelt: “We hebben een hypermoderne water technische ruimte weten te creëren. Van de gescheiden watersystemen tot aan het gescheiden afvoeren van het condenswater, alles zit er in. Een overzichtelijke water technische ruimte maken met alle verschillende systemen en vele aantal silo’s was een mooie uitdaging. Met 9 watersystemen waaronder druppel bevloeiing, beregening, eb/vloed en LD-UV straalt dit uiteindelijk een geweldig stuk professionaliteit uit.”

Ook Manager Breeding Ornamentals, Ans van der Velde, is er klaar voor om met haar team de ambities van het bedrijf na te streven. Zij vertelt over de volgens haar grootste innovatie van het Research and Development Center: Het cellenblok welke bestaat uit 3 fytotrons. “In deze ruimten kunnen we de temperatuur, relatieve luchtvochtigheid en daglengte zo regelen dat we onder geconditioneerde omstandigheden jaarrond bepaalde activiteiten kunnen doen. Hierbij kan je denken aan bio toetsen en kruisingsprogramma’s.”

Het laboratorium in het Research and Development Center richt zich primair op de instandhouding van sierteeltgewassen voor Ornamentals, de chrysanten van Deliflor en weefselkweek voor de miniknollen van Vegetables. De ingebruikname van het Research and Development Center is een mooie stap in de ontwikkeling van de hele Beekenkamp Group. Pankaj Dhonukshe is celbioloog en vertelt trots over zijn ervaring tot nu toe: “Het Research and Development Center biedt ons ultramoderne faciliteiten met meer ruimte, betere instrumenten en een professionele manier van werken. Hiermee verbeteren we onze onderzoeks- en productie-efficiëntie op het gebied van celbiologie en weefselkweek.” Pankaj vertelt verder dat het Research and Development Center de samenwerking tussen onderzoek en veredeling onder 1 dak versterkt om veerkrachtige en kleurrijke nieuwe rassen te creëren.

Naast het lab en de veredelingskassen is een groot deel van het RDC is ingericht met Elite afdelingen. “Met het Research and Development Center zijn we klaar voor de toekomst! De belangrijkste innovatie voor de Elite afdelingen zijn de zijn de luchtdicht afgesloten wanden. Met de “OMAN-Gevel” heeft men een kas in een kas weten te creëren. Deze vol gerubberde gevel is zelfs met een rookproef aangetoond dicht te zijn. Hierdoor hebben we de mogelijkheid om een écht schone omgeving te maken en is het risico op ziekten en plagen in het uitgangsmateriaal minimaal.” vertelt Simone de Kok – de Vreede, Coördinator Elite.

Dankbaar voor alle betrokken partners
Beekenkamp Plants Ornamentals directeur Marc Driessen is zeer tevreden met het “state of the art” Research and Development Center en bedankt namens Beekenkamp Group alle collega’s, alle partners en werknemers voor al hun betrokkenheid en inzet tijdens dit proces.

AABKubo GroupPDIVBRoyal BrinkmanKroesKG SystemsNijssenBos elektrotechniekHofman bouwbedrijfVerkade klimaatvan DaalenLab Associates

Back To Top