Skip to content

Grondlegger Beekenkamp overleden

Govert Beekenkamp, grondlegger van Plantenkwekerij Beekenkamp en de Beekenkamp Groep in Maasdijk, is 8 februari jongstleden op 88-jarige leeftijd overleden. De sector verliest een ondernemer in hart en nieren en een pionier in de groenten- en sierplantenteelt. De Groep verliest een grote inspirator, die nog altijd zeer actief betrokken was bij de dagelijkse ontwikkelingen van het familiebedrijf.

De in 1928 geboren Govert Beekenkamp is in 1951 begonnen als tuinder aan de Tuindersweg in Maasdijk. Hij startte hier op zo’n 1,5 hectare waarop twee druivenkassen stonden. Na enkele jaren is hij gestart met het opkweken van jonge plantjes. Daarmee was de start van Plantenkwekerij Beekenkamp een feit. Door zijn visie op innovatie, enorme inzet en hart voor de zaak heeft hij samen met de medewerkers een prachtig bedrijf weten op te bouwen.

Op 67-jarige leeftijd stopte de heer Beekenkamp met zijn actieve rol in het bedrijf en heeft hij nog heel wat jaren kunnen genieten van zijn oude dag samen met zijn vrouw. Eind 2000 heeft hij het bedrijf overgedragen aan zijn dochters An en Margriet. An en haar zwager Peter Persoon geven nu samen vol passie en gedrevenheid leiding aan de Beekenkamp Groep.

De medewerkers van de Beekenkamp Groep zullen hem blijven herinneren als een ondernemer pur sang.

Back To Top