Skip to content

“Mijn mening over de tuinbouw is 180 graden omgedraaid”

“Hoe enthousiast was ik drie maanden geleden over de tuinbouw? Om eerlijk te zijn niet heel erg.” Aan het woord is Maarten Zwinkels, stagiair bij Beekenkamp. “Ik woon in het Westland waar de tuinbouw erg groot is, mijn vader heeft zijn eigen tuinbouwbedrijf in de groenten en mijn oom werkt in de sierplanten. Ondanks deze achtergrond heeft de tuinbouw mij nooit echt aangetrokken. Na twee maanden te hebben meegelopen bij Beekenkamp is mijn mening echter 180 graden omgedraaid.”

Stage bij Beekenkamp
“Aan het begin van dit jaar ben ik gestart met de opleiding Commerciële Economie in Rotterdam. Wat mij vooral aantrok aan deze opleiding was de focus op grote internationale bedrijven en daar hoorden in mijn ogen dus niet de tuinbouwbedrijven in het Westland bij. Na leuke en interessante maanden moest ik in de laatste periode van mijn jaar vijf weken stage lopen. Met behulp van mijn netwerk kwam ik uiteindelijk terecht bij Beekenkamp op de marketingafdeling. De stageperiode viel precies gelijk met de FlowerTrials, voor Beekenkamp de grootste en belangrijkste interne beurs voor internationale klanten. Hier kon ik mij tijdens mijn stageperiode volledig op focussen. Na een aantal weken kwam ik erachter dat de tuinbouw veel meer is dan alleen het kweken en verkopen van groenten en bloemen! De tuinbouw is een hele grote branche waar enorme groei plaatsvindt. Ook de concurrentie is ongelofelijk hoog en hierbij kan marketing de doorslaggevende factor voor succes zijn. Dit was voor mij een echte eye-opener. Ik werkte nauw samen met het marketingteam en na een goede voorbereiding en uiteindelijke uitvoering sloten we de beurs af met een recordaantal bezoekers.’’

Enthousiasme van beide kanten
”Direct na de FlowerTrials was ook mijn stage afgerond, maar zowel mijn stagebegeleider als ikzelf waren erg enthousiast over de stageperiode en daarom mag ik nu langer blijven werken bij Beekenkamp. Nu ben ik dus vol enthousiasme aan het werk in de tuinbouw wat ik vooraf niet had verwacht’’.

Back To Top