Skip to content

De nieuwbouw van Beekenkamp Plants gaat sneller dan gepland

MAASDIJK – Eind mei kondigde Beekenkamp met trots aan dat de tweede fase van de nieuwbouw van start ging. Nu, bijna 3 maanden later, vertellen zij even trots dat de nieuwbouw nog sneller gaat dan gepland. Vanwege de enorme behoefte aan ruimte voor de opkweek van vruchtgewassen volgens een hoog hygiëne protocol is het proces versneld. In plaats van eind 2018 zullen zij begin 2018 al beginnen met de opkweek van jonge groenteplanten.

Beekenkamp groeit en daarmee groeit ook de behoefte aan extra kasruimte. Na de 6 hectare kas die begin dit jaar opgeleverd is, is direct gestart met de tweede fase van de bouw. Gedurende deze tweede fase worden er nog eens 3 hectare kas gebouwd waar naar verwachting begin 2018 de eerste groenteplanten geplant worden.

De kasfundatie is gereed en de diepe leidingen voor de watertechniek, de verwarming en de belichtingskabels zijn ingegraven. Afgelopen maandag is Havecon gestart met de staalbouw van 27.000 m2 kassen. De kas is voorzien van moderne waterzuivering waarmee 99% van het gebruikte water wordt gerecirculeerd.

Back To Top