Skip to content

Beekenkamp Plants Vegetables investeert in nieuwe machine voor verwerking fust

Per jaar worden er ruim 200 miljoen koolplanten door heel Europa afgeleverd door Beekenkamp Plants. Dit betekent dat de trays waarin de koolplanten worden geleverd, ook weer terug gebracht worden naar onder andere onze locatie in Maasdijk.

Het terugkeren van het fust is een grote logistieke operatie voor de collega’s in de productie. Dagelijks komen er duizenden trays en bakken terug. In de terugkerende trays of bakken blijven regelmatig lege pluggen of potgrond zitten. Deze moeten afgestapeld, geleegd en waar nodig gewassen worden. Dit blijven terugkerende werkzaamheden en gebeuren vaak in drukke, hectische tijden.

De collega’s van de Productie hebben samen met de collega’s van de Technische Dienst een plan in werking gezet om hier samen met Flier Systems een oplossing voor te bedenken. Er is een machine ontwikkeld die speciaal voor Beekenkamp Plants gemaakt is. Deze machine is multifunctioneel, hij is geschikt voor de Tray 315, Tray 280, gele kweekplaten voor vruchtgewassen, bakken voor perspotten en hoge kopwandbakken.

Het aanschaffen en ontwikkelen van deze nieuwe machine heeft geleid tot een enorme arbeidsbesparing. Waar er voorheen 5 of soms wel 6 collega’s bezig waren met het fust verwerken, draait de nieuwe machine met 1 of 2 collega’s. Er kunnen 1000 trays of bakken per uur doorheen waardoor het fust nog sneller verwerkt kan worden.

Eind 2019 is er begonnen met de eerste plannen voor de machine. Op datum van schrijven draait de machine een week volledig. Er wordt nog gewerkt aan de kinderziektes van de machine, maar de resultaten zijn nu al ontzettend positief! Zie hieronder een link naar de video van de nieuwe machine.

Door de aanschaf van deze machine blijft Beekenkamp investeren in de automatisering van het bedrijf en blijft groeien voor de toekomst.

Back To Top