Skip to content

Nieuwe sorteermachine voor de vruchtgewassen van Beekenkamp Plants

We zitten midden in het vruchtgewassen seizoen en Beekenkamp Plants heeft een waardevolle investering gedaan op dit gebied. Op de locatie in ’s-Gravenzande is er een nieuwe sorteermachine geplaatst, de TTA FlexSorter.

De FlexSorter is één van de nieuwste in zijn soort en heeft vele voordelen wat betreft de kwaliteit van de jonge groenteplanten. Met deze machine worden de planten in één beweging uit de tray gehaald, beoordeeld en gesorteerd terug geplaatst in de tray. In tegenstelling tot andere systemen waar de planten twee keer opgepakt worden, doet de nieuwe sorteermachine bij Beekenkamp Plants dit maar één keer. Deze handeling voorkomt plantschade en komt de kwaliteit van de plant zeer ten goede.

Een ander belangrijk voordeel is dat de nieuwe sorteermachine is uitgerust met een geïntegreerd ontsmettingssysteem voor de plantgrijpers. Op deze manier wordt er schoner gewerkt en is er in het beginstadium minder kans op uitbraak van ziektes en plagen. Daarnaast worden de planten gespreid tijdens de opname voor de beoordeling. Hierdoor kunnen er ook planten verwerkt worden als zij in een groter stadium zijn. Dat betekent dat de ‘timeframe’ van het sorteren langer is.

De FlexSorter is de nieuwe generatie onder de selectie machines. Met deze investering blijft Beekenkamp Plants innoveren en investeren in kwalitatief sterke planten.

 

 

Back To Top