Skip to content

Recordaantal zaden gezaaid

Het vruchtgewassenseizoen is alweer even van start gegaan en Beekenkamp Plants draait op volle toeren. Afgelopen week hebben zij zelfs een record aantal tomaten en paprika zaden gezaaid!

Twee weken geleden is het vruchtgroentenseizoen officieel geopend. Afgelopen week zijn er 10.000 trays paprika en tomatenzaden gezaaid. De meeste werkzaamheden worden machinaal uitgevoerd, maar bij sommige onderdelen zijn er gespecialiseerde werknemers nodig. Die werknemers hebben in één week de meeste zaden ooit gezaaid en dat is een unieke prestatie voor Beekenkamp.

Afgelopen week zijn ook de eerste 250.000 paprikaplanten opgepot in de nieuwe locatie in ’s-Gravenzande. Deze nieuwe kas beschikt niet alleen over de nieuwste faciliteiten, maar voldoet ook aan de hoogste hygiëne eisen. De strikte hygiënemaatregelen gelden niet alleen in de opkweek kassen, maar ook voor het personeel, het fust en de vrachtwagens. De kwaliteitscontroleurs checken dagelijks alle processen en in het laboratorium toetsen zij het jonge plantmateriaal op gezondheid en kwaliteit.

De 6 hectare kas die eind vorig jaar is opgeleverd, staat al behoorlijk vol. Om die reden is het proces van de oplevering van de overige 3 hectare versneld. Aan het eind van dit jaar verwachten zij de eerste jonge planten te kunnen opkweken.

Back To Top