Skip to content

Schoneveld Breeding en Beekenkamp Plants volgen trend van schaalvergroting en ketenverkorting

Schoneveld Breeding en Beekenkamp Plants volgen trend van schaalvergroting en ketenverkorting.
Beekenkamp Plants neemt een minderheidsbelang in Schoneveld Breeding. Beide bedrijven blijven zelfstandig opereren op het gebied van veredeling, productie en verkoop. Zij zien gezamenlijke kansen in kennisuitwisseling van innovatieve veredelingstechnieken en onderzoek.

Waarom deze samenwerking?
Voor beide familiebedrijven staan betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie in alle bedrijfsprocessen voorop. Peter van de Pol, eigenaar van Schoneveld Breeding, is hierover enthousiast: “Door deze samenwerking ontstaat een kennisuitwisseling en krachtenbundeling die van grote meerwaarde is voor de hele keten.” An Beekenkamp, eigenaar van Beekenkamp Plants, vult aan: “Met deze investering krijgen we toegang tot elkaars kennis en dat biedt b(l)oeiende perspectieven.”

Wat gaat het betekenen?
Schoneveld Breeding veredelt en verkoopt wereldwijd zaden en blijft een onafhankelijke leverancier voor alle jonge planten kwekers. Beekenkamp Plants veredelt in stekproducten en produceert jonge planten uit zaad en stek. De huidige samenwerkingen en relaties blijven bestaan. Voor klanten verandert er niets in de toegang tot genetica, teelt- en verkoopondersteuning. Gemaakte afspraken blijven ongewijzigd, evenals de contactpersonen. “Deze samenwerking is vooral bedoeld om meer slagkracht te krijgen op het gebied van research en development”, zegt Marc Driessen, directeur van Beekenkamp Plants Ornamentals. “Met deze stap ontstaat een mooie hybride.”

Back To Top