Skip to content

Kweekplaat 50 x 30 cm. geschikt voor Deense kar

Beekenkamp Verpakkingen B.V. komt wederom met een noviteit op de markt. Voor het transport van jonge groente planten van opkweker naar productiekweker was er tot nu toe alleen de kweekplantenbak en de kweekplaat 60×40 cm. Beide oplossingen zijn prima geschikt wanneer je met de juiste karren werkt. Zeker in piekperioden wordt er ook veel gebruik gemaakt van de zogenaamde Deense karren. Tot nu toe was er nog geen passende kweekplaat voor dit type kar, met als gevolg inefficiënt transport, onnodig hogere kosten en grote kans op productschade tijdens transport. Los laden op de kar is vanwege toenemende strenge hygiëne eisen steeds meer ongewenst.

Als oplossing hebben we nu een kweekplaat 50 x 30 cm. beschikbaar.
Deze kweekplaat kan gevuld worden met 15 stuks 10×10 of 10 stuks 15×10 steenwol /perskluit blokken. De kweekplaat met product op een Deense kar blijft binnen de kar waarbij wanneer gewenst de karren eenvoudig transport- bestendig zijn in te pakken. Door gebruik van Deense karren komen ook de verder gelegen bestemmingen in beeld om op een kweekplaat te beleveren. Op het retour transport kan enorm bespaard worden.

Op een plaat passen vier kweekplaatjes van 50 x 30 cm, welke eenvoudig zijn af te pakken van de kar.

Vanwege de stijfheid van het plaatje, het minimale gewicht en productie uit Polypropyleen is deze 50×30 cm. kweekplaat ook multifunctioneel toepasbaar in bijvoorbeeld laboratorium gebruik op Deense karren. De omlopende rand op de trays maakt dat losse bakjes of schaaltjes prima op de kweekplaat blijven staan.

Een hele ander toepassing is het gebruik in de vertical farming teelt; hier kan deze kweekplaat gebruikt worden voor de teelt van kruiden en minileaf. De open bodemstructuur maakt dat de tray prima functioneert in een eb en vloed teelt. De kweekplaat 50×30 cm kan onder voorwaarden onder hoge temperaturen ontsmet worden.

Alle voordelen van de nieuwe kweekplaat op een rij:

  • prima stapelbaar en automatisch te verwerken
  • kleur naar keuze
  • naam of logo mogelijk
  • zeer duurzaam en 100% recyclebaar
  • 1160 stuks / per 100-120 pallet

Voor vragen neemt je contact op of vraag direct een offerte aan.

Back To Top