Skip to content

Locatie Lutjebroek van Beekenkamp Plants zorgt met vernieuwingen in de kas voor optimale plantkwaliteit

Op de locatie Lutjebroek van Beekenkamp Plants Vegetables wordt op ruim 4 hectare een grote diversiteit aan jonge koolplanten opgekweekt. Deze planten vinden uiteindelijk hun weg naar professionele telers in binnen- en buitenland. De afgelopen maanden is er hard gewerkt om de kas te optimaliseren, met als doel de plantkwaliteit verder te verbeteren en energieverbruik te verlagen.

De kassen worden verwarmd via verwarmingsbuizen bovenin de kas en recent is er een luchtventilatiesysteem geïnstalleerd waarmee de warmte uit de buizen op een gelijke manier door de kas verdeeld wordt in plaats van dat warmte bovenin de kas blijft hangen. Ook wordt met dit systeem de luchtvochtigheid in de kas verlaagd en dit verhoogd weer de activiteit van de planten waardoor er sterke en robuuste koolplanten geproduceerd worden. Dit resulteert tevens in een lager energieverbruik waardoor Beekenkamp op een duurzamere manier koolplanten op kan kweken.

Naast de installatie van het luchtventilatiesysteem zijn er ook nieuwe ErfGoed teeltvloeren aangelegd in de kas. Met deze nieuwe vloeren kan de interne logistiek verder verbeterd worden en is een optimale afvoer van drainwater gegarandeerd wat de kwaliteit van de koolplanten ten goede komt.

Met deze vernieuwingen op de locatie Lutjebroek kan Beekenkamp Plants nog beter voldoen aan de vraag van de klant om de perfecte plant te maken voor de half- en volautomatische plantmachines.

Werkzaamheden aan de teeltvloer

De luchtventilatie

Back To Top