Skip to content

Beekenkamp Verpakkingen ontwikkelt een nieuwe verbeterde insecten kweekbak

Na de introductie van onze eerste insecten kweekbak in 2018 kunnen wij nu onze tweede generatie bakken aankondigen. Samen met vooraanstaande insecten kwekers hebben we diverse wijzigingen aangebracht. Met deze nieuwe bak gaan wij de insectenteelt naar een hoger niveau tillen. Wat blijft zijn de gelijke teelt- en stapelhoogte van de bak. Een wijziging die is doorgevoerd zijn de opengewerkte hoeken wat resulteert in meer luchtverplaatsing. Hierdoor kan er een gelijkmatiger klimaat tussen de bakken worden bereikt.

Het open karakter van de hoek kolommen zorgt ervoor dat de bak beter te reinigen is. Daarnaast hebben de insecten kweekbakken een uniek vormgegeven lange zijkant die samen met de nieuwe gladde bodem zorgt voor een verbeterde luchtstroom tussen de bakken. Samen met specialisten op het gebied van automatisering is gekeken naar het zo efficiënt mogelijk automatisch verwerken van deze nieuwe kweekbakken. Mede door voldoende stijfheid in de hoeken in combinatie met voldoende aangrijpingsmogelijkheden is deze tweede generatie bakken zeer geschikt voor automatisch stapelen, afstapelen en wassen.

De nieuwe insecten kweekbakken worden vervaardigd van een voedselveilig goedgekeurde combinatie polypropyleen en kleurstof, die voldoet aan de laatste wetgeving omtrent migratie. Door het gebruik van PP materiaal zijn de bakken zeer maatvast en kunnen deze ook met hoge temperaturen gereinigd worden.

In april 2020 verwachten wij de eerste nieuwe kweekbakken te produceren. Heeft u interesse in deze insecten kweekbak of bent op zoek naar een eigen unieke kweekbak voor uw insectenteelt? Met een expert in huis op het gebied van productontwerp en technisch tekenen, kan Beekenkamp Verpakkingen nieuwe producten in een korte periode realiseren. Vraag hier naar de mogelijkheden.

Back To Top