Skip to content

Nieuwe zaailijn geïnstalleerd op locatie Lutjebroek

Al jaren heeft Beekenkamp Plants een locatie in Lutjebroek, Noord-Holland om de lokale kwekers te voorzien van groenteplanten, voornamelijk kool. In 2016 is het kassencomplex al uitgebreid van 2,8 ha naar 4,1 ha. Kort geleden is er ook geïnvesteerd in een nieuwe zaailijn.

In november 2018 is er begonnen met het bouwen aan de nieuwe zaailijn. Begin januari is deze opgeleverd en na wat kleine aanpassingen wordt er nu volop gezaaid met de nieuwe lijn. Een perfecte timing omdat het vollegrondseizoen kort geleden van start is gegaan!

De machine bestaat uit een trayvuller, gatendrukker, trommeldraaier, watergeef unit en afstrooier.
Er zitten een aantal grote voordelen aan de machine. Zo zorgt de machine voor optimaal gevormde zaaigaten. De nieuwe zaailijn is zowel geschikt voor gepileerde als naakte zaden.
De trays worden uniform bewaterd tijdens het zaaiproces en daarnaast is er minder water nodig om tot het gewenste resultaat te komen. In de laatste stap van het zaaiproces kenmerkt de nieuwe machine zich door de zeer egale en uniforme strooi laag.

Al deze voordelen resulteren in pluggen die gelijkmatig ontkiemen voor een uniforme teelt. Het afwijkpercentage tussen de pluggen is hierdoor kleiner dan 5%. Hierdoor kan Beekenkamp Plants een betrouwbaar en kwalitatief goed product afleveren aan de kweker.

De tuinbouwsector blijft groeien en automatisering wordt steeds belangrijker. Halverwege 2018 werd er op de locatie in Maasdijk al een nieuwe perslijn geïnstalleerd. Beekenkamp Plants blijft op alle locaties investeren in automatisering voor de vollegrondgewassen waardoor er constant een betrouwbaar product kan worden gecreëerd. “Growing for the future”.

Back To Top