Skip to content

Poinsettia - Beekenkamp Superstars

Wat leuk dat u de Poinsettia in huis heeft gehaald! Deze winterse kamerplant staat ook wel bekend als de Kerstster. De supersterren hebben echter meer in hun mars dan alleen schitteren tijdens het Kerstdiner. De Poinsettia's zijn verkrijgbaar van oktober tot en met december en kunnen dus de hele winter staan. Als u onze verzorgingstips volgt, weet u zeker dat de plant het een seizoen lang volhoudt!

Meer informatie over onze Supersterren!

Hoe verzorg ik mijn Poinsettia?

Vermijd kou, wind en direct zonlicht: 
Zet Poinsettia op een lichte plaats in de woonkamer, zonder direct zonlicht. Het is belangrijk te weten dat Poinsettia geen tocht verdraagt. Giet bij voorkeur met lauwwarm water en geef regelmatig wat algemene plantenvoeding mee. De potkluit mag matig vochtig gehouden worden. Pas op voor vocht op de bladeren, dit kan bladvlekken geven. Bij een goede verzorging kan de plant soms maandenlang plezier geven!

Wanneer en waar zijn Poinsettia's te koop?

De Poinsettia’s staan van oktober t/m december in de winkelschappen. De Princettia’s (de roze en de witte variant) zijn echter al vanaf eind augustus te koop.

Nog een extra tip:

Vermijd contact met het melksap uit de plant. Dit melksap kan irritatie veroorzaken voor de huid en ogen. Wie de ruimte heeft, kan een aantal kerststerren bij elkaar in een pot, mand of schaal zetten. Dit geeft een geweldig mooi resultaat!

Wist u dat...

..deze planten ook verkrijgbaar zijn in andere kleuren? Dit zijn de zogenaamde Princettia's en zijn al eerder in het jaar verkrijgbaar. Vanaf eind augustus vindt u de roze en de witte variant al in de winkels. Deze kunnen tot ongeveer eind september buiten staan. Dat zorgt voor een nog intensievere kleur.

Of volg ons op Social Media voor meer inspiratie, planten nieuws en informatie over Beekenkamp Plants.

Meer inspiratie nodig? Bekijk ook onze andere planten inspiratie sites!

Alles weten over Poinsettia's?

  • Wij gaan vertrouwelijk om met uw gegevens en zullen dit maximaal een jaar bewaren.
Back To Top