Skip to content

Beekenkamp Group bouwt aan toekomst met nieuwe kas voor de opkweek van vollegrondsgroenten

Op woensdag 1 mei is de eerste paal geslagen op de nieuwbouwlocatie van Beekenkamp Plants. Medewerkers zijn samengekomen om de bouw van de nieuwbouw feestelijk te openen. Na een motiverende speech door An Beekenkamp heeft de directie van Beekenkamp Group officieel op de rode knop gedrukt waarna de eerste paal de grond in is gegaan.

Beekenkamp Group bouwt een nieuwe locatie van 4 hectare omdat de huidige locatie is verouderd. De nieuwe kas wordt gemoderniseerd en zal vele voordelen bieden op het gebied van kas- en arbeidstechniek. Er komen nieuwe machines en automatiseringsmogelijkheden waardoor er nog efficiënter gewerkt kan worden. Ook zal er een nieuwe perslijn voor de productie van vollegrondsgroenten worden toegevoegd, waardoor de planten nog sneller geproduceerd kunnen worden. Hoewel de aantallen gelijk blijven, kan er op deze manier vlotter gewerkt worden. De kas wordt ook aanzienlijk duurzamer.

Bouwbedrijf Hofman zal de schuur bouwen. De huidige schuur is te klein voor de plantenaantallen en zal worden uitgebreid om meer ruimte te bieden. Eind mei zal het slopen van de huidige kas beginnen. Beekenkamp Group verwacht dat de nieuwbouwlocatie eind 2024 gereed zal zijn.

Back To Top