Skip to content

Delegatie van de Ethiopische ambassade bezoekt Beekenkamp Group in Nederland

De productielocatie van de Beekenkamp Group in Ethiopië is een belangrijk onderdeel van de toeleveringsketen waar het hele proces van jong plantmateriaal begint. Dit gebeurt bij het bedrijf Maranque Plants PLC in de Arsi Zone in Ethiopië. Maranque Plants produceert zowel voor Beekenkamp Plants als voor Deliflor Chrysanten die beiden deel uitmaken van de Beekenkamp Group.

Op donderdag 10 augustus bezocht een Ethiopische delegatie, waaronder Hare Excellentie Ambassadeur Hirut Zemene, de Beekenkamp Group in Maasdijk. De delegatie kreeg een uniek kijkje in het Beekenkamp Research en Development Center onder leiding van Marc Driessen (Directeur Beekenkamp Plants Ornamentals) en Peter Zaat (Directeur Deliflor Chrysanten). Zij werden meegenomen in het verhaal rondom planten- en bloemenveredeling. Het bezoek aan de Group werd afgesloten bij Deliflor Chrysanten waar het hele proces van veredeling tot aan productie werd getoond.

Het bezoek was bedoeld om te discussiëren over de kansen en uitdagingen die vandaag de dag spelen. Tot deze uitdagingen behoren de huidige veiligheidssituatie en de forex beperkingen in het land. Samenwerking was een ander onderwerp waar ze tijdens het bezoek over spraken. De ambassade heeft volledige steun beloofd wat betreft de besproken onderwerpen. Op vrijdag 11 augustus heeft de Nationale Bank van Ethiopië een aantal beleidsmaatregelen genomen om de inflatie aanzienlijk te verlagen. Zo is er een nieuwe richtlijn vrijgegeven waarbij exporteurs 40 procent van hun deviezenopbrengst voor eigen rekening houden. Ethiopië is een land met dertien maanden zon waar de Beekenkamp Group gevestigd zit als ondernemer. Het bedrijf profiteert hier van veel voordelen. De belangrijkste zijn goed op te leiden arbeidskrachten, een gunstig klimaat, een betrouwbaar en breed netwerk van Ethiopische luchtvaartmaatschappijen (met speciale vrachtfaciliteiten) en een regering die bereid is om bedrijven te helpen groeien.

Het programma werd vervolgd met een lunch waar ook andere leden van de tuinbouwsector aanwezig waren. ‘s middags werden andere bedrijven bezocht.

Van links naar rechts: Marc Driessen, Terefe Dida Meriyane, Her Excellency Hirut Zemene Kassa, Mohammed A. Hussen, Peter Zaat

Back To Top