Skip to content

Beekenkamp Group gestart met fase 3 van de nieuwbouw in ‘s-Gravenzande

Maasdijk – Nadat begin 2022 het gloednieuwe Research & Development Center van de Beekenkamp Group is geopend, is in augustus begonnen met de bouw van een nieuwe kas bij de huidige locatie in ’s-Gravenzande.

Na de realisatie van deze 16.000 m2 kas heeft Beekenkamp op deze locatie ruim 10 ha aan hypermoderne kassen staan. Hier wordt hoofdzakelijk uitgangsmateriaal voor vruchtgroenten opgekweekt, van de hoogste kwaliteit en volgens de strengste hygiëneprotocollen. Beekenkamp is al vanaf 2012 volledig GSPP-gecertificeerd en ook deze kasuitbreiding zal vanzelfsprekend aan deze norm voldoen.

De tuinbouwsector staat voor grote uitdagingen en An Beekenkamp, Directeur Beekenkamp Plants Vegetables, vertelt hierover: “Om mee te kunnen groeien en bewegen met onze klanten is de nieuwbouw een mooie volgende stap. We gaan ondanks de moeilijke tijden waarin de sector zich bevindt vol vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Met het oog op duurzaamheid is er gekozen voor een hybride belichtingssysteem, wat betekent dat er deels LED en deels SON-T belichting zal worden geïnstalleerd.

Beekenkamp heeft voor de realisatie van de nieuwe kas gekozen voor dezelfde partners als bij de bestaande kas in ’s-Gravenzande. Ondertussen is de eerste paal voor de nieuwbouw geslagen en zoals het er nu naar uitziet kan in week 40 het glas op de kas. Ook daarna zal er flink doorgewerkt worden om begin 2023 de eerste planten in de kas te zetten.

Samen voor het beste resultaat.

Back To Top