Skip to content

BEEKENKAMP PLANTS ORNAMENTALS BEHAALT FAIRTRADE-CERTIFICAAT VOOR POINSETTIA

Beekenkamp Plants Ornamentals heeft nu officieel het Fairtrade-certificaat behaald voor haar ponsettia moederplant-faciliteiten in Ethiopië en haar bewortelingslocatie in Nederland.

Marc Driessen, Director Beekenkamp Ornamentals: “Poinsettia is an important crop for our company and the supply chain is also very important to us. This means that for every Fairtrade Poinsettia sold, a Fairtrade premium is available to the Fairtrade Premium Committee, and thus making it available to our nursery workers. The Fairtrade Premium contributes to improving social conditions and remuneration.”

Beekenkamp Plants Ornamentals hanteert al hoge standaarden voor een brede reeks aan certificeringen die onder meer sociale en ethische thema’s omvatten, maar ook aspecten zoals hygiëne en duurzaamheid. Door Fairtrade-gecertificeerd te zijn, is het perspectief van de medewerkers op de farm verbeterd en hebben ze meer grip op hun eigen toekomst.

Beekenkamp Plants Ornamentals is een gespecialiseerde veredelaar en jonge planten kweker van zowel beworteld als onbeworteld poinsettia stekmateriaal. De poinsettia’s, die ook bekend zijn als de Beekenkamp Superstars, kunnen door de hele keten heen worden verkocht onder het Fairtrade-label. Dit geldt ook voor het Princettia® programma. Doordat een hoge mate van transparantie is gegarandeerd, kunnen retailers en consumenten beschikken over een eerlijk product. Kwekers van Fairtrade Kerststerren hebben nog steeds de mogelijkheid om voor dit seizoen over te stappen op het jonge plantmateriaal van Beekenkamp Superstars met het Fairtrade-label.

Back To Top