Skip to content

Vandaag spraken wij onze HortiHero Philip – lees hier een samenvatting van toen tot nu.

Wij hebben een Hero in dienst! Onze Philip, werkzaam als Project Manager bij Beekenkamp Plants, houdt zich onder andere bezig met de nieuwste ontwikkelingen en het continu verbeteren van (teelt)processen binnen het bedrijf. Deze vooruitstrevende werkzaamheden zijn niet onopgemerkt gebleven en mede hierdoor is hij gevraagd, samen met collega Jeroen Steenbergen van Deliflor, deel te nemen aan het HortiHeroes programma. Tijdens dit traject worden professionals klaargestoomd om intern veranderingen te gaan bewerkstelligen.

De Nederlandse tuinbouw staat volgens velen nog steeds op nummer 1 en is van wereldklasse! Deze sector staat nooit stil en de ontwikkelingen vliegen je om de oren. Door de duurzame en gezonde voedselvoorziening, de snelgroeiende wereldbevolking en klimaatveranderingen zijn er veel nieuwe uitdagingen, maar ook vooral kansen voor de sector. De HortiHeroes werken samen om deze mooie sector klaar te stomen voor de toekomst. Zij werken op basis van het inspire-train-act principe. Innovatie ontstaat door net even anders te kijken, getrainde vaardigheden en het uiteindelijk gewoon te doen!

Onze Hero Philip heeft zijn talent en leergierigheid niet alleen aan Nederland laten zien, hij is in die tussentijd namelijk ook afgereisd naar de IFAMA conferentie in Buenos Aires, Argentinië.
Hiernaast zijn 7 HortiHeroes, waaronder Philip, gevraagd door Rotterdam Foodcluster om hier het verhaal van hun bedrijf en de sector te vertellen. Daarnaast hebben zij deel genomen aan de Young Professional Case Competition. Deze laatst genoemde competitie wordt in teams uitgevoerd waarbij zij een oplossing moeten bedenken voor een praktijkcase. Philip maakte deel uit van het winnende team en heeft nogmaals bewezen dat de naam Hero hem goed past.

Door 4 maanden lang een inspirerend en verbindend programma te volgen is Philip nu niet alleen onze Beekenkamp Hero, maar draagt hij deze naam ook regio breed! Onder begeleiding van impactvolle ondernemers, bedrijven en kennisinstellingen wordt er intern een traject gestart om deze ideeën te gaan implementeren.
Philip bruist van de innovatieve ideeën en gaat zijn geleerde vaardigheden van het HortiHeroes programma in de praktijk toepassen bij Beekenkamp. Het maakt ons heel erg trots om zo’n Hero bij ons bedrijf te hebben!

Back To Top