Skip to content

Beekenkamp Plants, Dümmen Orange en Lazzeri Giovani Piante organiseren samen Poinsettia Trials

Veredelaars Beekenkamp Plants, Dümmen Orange en Lazzeri Giovani Piante slaan de handen ineen en organiseren dit jaar opnieuw gezamenlijk Poinsettia Trials bij The Master Growers in Honselersdijk. Tijdens de trials op 3 en 4 november hebben kwekers, retailers en de handel gelegenheid om het brede assortiment kerststerren van de drie bedrijven te bekijken.

“Deze samenwerking biedt extra kansen en mogelijkheden voor ons als bedrijf en ook zeker voor de hele keten die middels deze gezamenlijke trials hun tijd efficiënt kunnen besteden,” aldus Ard van der Lugt, Product Specialist bij Beekenkamp Plants. Beekenkamp Plants is al jaren veredelaar en vermeerderaar van Poinsettia’s. Tijdens deze trials is de hele keten uitgenodigd om zich te laten informeren over de verschillen, de houdbaarheid en andere eigenschappen en kwaliteiten van alle rassen. Naast de bestaande Superstars wordt er vooral aandacht besteed aan 3 nieuwe Poinsettia en Princettia rassen, 4 experimentele rassen en 13 nooit eerder vertoonde Poinsettia en Princettia rassen.

Dümmen Orange biedt bezoekers een overzicht van het huidige Poinsettia-programma en de veredelingspijplijn voor de komende jaren. Klanten kunnen nieuwe rassen vergelijken met de bekende rassen. Omdat Dümmen Orange een enorm en gevarieerd assortiment heeft, vindt iedereen het juiste product. Het maakt niet uit of het een specialiteit is, geschikt voor speciale productvormen of een klassiek ras in het rood. Met de Freya, Ferrara en Atla biedt Dümmen Orange drie zeer sterke rode rassen. De Freya White en Freya Pink zijn een geweldige en kleurrijke aanvulling op de succesvolle rode Freya en vormen een uniforme familie met geweldige eigenschappen. Daarnaast heeft Dümmen Orange een nieuw wit ras aan het assortiment toegevoegd. Dit ras heet Polar Star.

Dit jaar voor het eerst zal veredelaar en jonge plantenproducent Lazzeri Giovanti Piante ook meedoen met de Poinsettia Trials. Andrea Lazzeri, Global Product Manager, is enthousiast over de samenwerking: “Het wordt een uitstekende gelegenheid voor producenten en de hele Poinsettia-keten om elkaar te ontmoeten. Drie kwekers tegelijk, een unieke kans!”

De Poinsettia Trials zijn geopend op 3 en 4 november, tussen 10.00 en 16.00 uur.

Bezoekadres: The Master Growers, ingang via Harteveldlaan 18a

Back To Top